Documentbeheer voor bouwprojecten

Betrouwbaar documentmanagement is een van de meeste belangrijke facetten tijdens een bouwproces. Bij een gemiddeld bouwproces komen al gauw honderden foto’s, tekeningen en verslagen kijken. Om deze documenten op een veilige manier te bewaren gebruik je de module documentmanagement in de Bouwapplicatie.

Zo werkt document management voor bouwprojecten met de Bouwapplicatie

Binnen de Bouwapplicatie vind je diverse modules die helpen bij verschillende onderdelen van een bouwproject. De module document management voor bouwprojecten helpt bij het archiveren en bewaren en delen van documenten. Zo kun je bijvoorbeeld mappen aanmaken en meerdere documenten via drag & drop naar een map verplaatsen. Zodra de documenten in de juiste map zijn geplaatst kun je direct een notificatie naar alle betrokkenen sturen.

De autorisatie van gebruikers ken je toe op document-, map- of projectniveau. Veel bedrijven hebben een vaste mappenstructuur bij document management voor bouwprojecten. Na één keer instellen kan de mappenstructuur worden gekopieerd zodat ieder project dezelfde mappenstructuur heeft. Om de mappen actueel te houden heeft de document management module een archiveerfunctie. Stel dat een tekening verouderd is maar bewaard moet worden, dan kun je de oude tekening archiveren. Zo behoudt je de laatste versie in een hoofdmap en kun je de vorige versies in archief terugvinden wanneer dit nodig is.

Er is onbeperkte opslag beschikbaar in de module Document management. Er is daardoor altijd voldoende ruimte voor opslag, ook tijdens grote bouwprojecten. Met de module document management in de Bouwapplicatie heb je altijd en overal alle documenten bij de hand. Tot slot worden alle documenten betrouwbaar en veilig opgeslagen op servers in Europa.

Bouwapplicatie Documentenmodule

Zorgvuldige documentverwerking document management

Het komt wel eens voor dat er twijfel ontstaat over bepaalde werkzaamheden tijdens een bouwproject. Is een boven wapening bijvoorbeeld wel echt aangebracht zoals op de tekening staat, en hoeveel spouwankers zijn er geplaatst in de gevel met problemen? Om twijfel en discussies achteraf te voorkomen gebruik je de document management module in de  Bouwapplicatie.

Samen met de andere modules van Bouwapplicatie heb je alle relevante informatie, documenten en andere gegevens zo bij de hand. Het volledige bouwproces kan aan de hand van notities, opnamelijsten en foto’s geregistreerd worden. Mochten er achteraf dan toch vragen ontstaan over de kwaliteitsborging, dan heb je met enkele klikken in de app de benodigde informatie bij de hand.

Bouwapplicatie Documentenmodule

Personaliseer Bouwapplicatie

De Bouwapplicatie kan zo worden ontworpen dat deze aansluit bij de huisstijl van jouw bedrijf. Hierdoor kunnen alle betrokken partijen in een overzichtelijke app met een herkenbare uitstraling werken. Je krijgt toegang tot een grote bibliotheek met STABU inspectielijsten, waarmee je de app zo kunt inrichten dat deze perfect aansluit bij jouw bouwproject.

Wil jij meer weten over de Bouwapplicatie of ben je benieuwd naar wat je allemaal kunt met de app? Vraag nu een gratis demonstratie aan of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Samen maken wij document management voor bouwprojecten leuker, makkelijker en overzichtelijker.

Vraag vrijblijvende demo aan