07 juli 2022

Een slim digitaal opnameformulier denkt mee

Een one-size-fits-all formulier voor opnames en inspecties bestaat niet. Elke situatie is immers anders. Maar wat als het formulier zich kan aanpassen aan de situatie?

Een slim digitaal opnameformulier denkt mee

Delen op social media

Conditionele logica helpt de inspecteur op weg

De slimme formulieren van Bouwapplicatie werken met conditionele logica. Op basis van de eerste vragen in het formulier wordt de rest van het formulier aangepast. Elke vraag kan volgende vragen laten vervallen of nieuwe vragen toevoegen, zodat de inspecteur alleen relevante informatie hoeft te verwerken en geen vragen overslaat. Ook adviessuggesties kunnen in het systeem worden opgenomen, zodat de gebruiker altijd de juiste producten of diensten aan de klant voorlegt.

Een voorbeeld: is de bewoner tijdens de inspectie niet aanwezig, maar wel een gemachtigde? Dan worden er automatisch velden getoond waarin de gegevens van de gemachtigde moeten worden ingevuld. Is de bewoner wel aanwezig? Dan wordt die vraag met ‘ja’ beantwoord en komen de velden over de gemachtigde niet in beeld. Zo krijgt de adviseur nooit overbodige vragen te zien.

 

Kennis en consistentie borgen in het formulier

Wanneer meerdere inspecteurs werken aan dezelfde soort opnames, is er een risico dat niet alle opnames exact hetzelfde zijn. Bij Bouwapplicatie zit het meeste denkwerk in het systeem. De gebruiker volgt de ‘flow’ en beantwoord de vragen, het systeem zet relevante vervolgvragen klaar, doet suggesties en geeft notificaties. Zo is de informatie altijd compleet, worden er nooit vragen overgeslagen en is eigen interpretatie alleen mogelijk wanneer gewenst. Dat levert de hoogste kwaliteit rapporten en adviezen op, altijd compleet, altijd consistent, altijd volgens de richtlijnen

Een voorbeeld: de indeling van elk woonhuis is anders. Aan het begin van de inspectie kan de inspecteur de aanwezige ruimtes aanvinken. Het systeem stelt vervolgens alleen vragen over de ruimtes die aanwezig zijn. Zo is het formulier toepasbaar op bijna elk type woning, zonder dat de inspecteur ook maar één overbodige vraag over hoeft te slaan. 

Is de inspectie voorafgaand aan een advies? Dan kan het systeem de gebruiker op weg helpen met suggesties:

 

Mogelijkheden voor uw organisatie?

Benieuwd wat Bouwapplicatie voor uw organisatie kan doen?
Neem contact met ons op of plan een demo in!

Meer lezen?

Bouwapplicatie als Snelkoppeling op iPhone of iPad Startschem

Bouwapplicatie als Snelkoppeling op iPhone of iPad Startschem

05 december 2023
Koppeling Gripp – Bouwapplicatie

Koppeling Gripp – Bouwapplicatie

24 maart 2023
5 meeste voorkomende misverstanden over de WKB bij aannemers

5 meeste voorkomende misverstanden over de WKB bij aannemers

21 maart 2023
Rapporten automatisch genereren en direct delen

Rapporten automatisch genereren en direct delen

13 juli 2022
Vraag vrijblijvende demo aan