07 juni 2022

Een dynamisch formulier helpt de inspecteur op weg

Een one-size-fits-all formulier voor opnames en inspecties bestaat niet. Elke situatie is immers anders. Maar wat als het formulier zich kan aanpassen aan de situatie?

Een dynamisch formulier helpt de inspecteur op weg

Delen op social media

Conditionele logica denkt mee

De slimme formulieren van Bouwapplicatie werken met conditionele logica. Op basis van de eerste vragen in het formulier wordt de rest van het formulier aangepast. Elke vraag kan volgende vragen laten vervallen of nieuwe vragen toevoegen, zodat de inspecteur alleen relevante informatie hoeft te verwerken en geen vragen overslaat. Ook adviessuggesties kunnen in het systeem worden opgenomen, zodat de gebruiker altijd de juiste producten of diensten aan de klant voorlegt.

Een voorbeeld: is de bewoner tijdens de inspectie niet aanwezig, maar wel een gemachtigde? Dan worden er automatisch velden getoond waarin de gegevens van de gemachtigde moeten worden ingevuld. Is de bewoner wel aanwezig? Dan wordt die vraag met ‘ja’ beantwoord en komen de velden over de gemachtigde niet in beeld. Zo krijgt de adviseur nooit overbodige vragen te zien.

 

Kennis en consistentie borgen in het formulier

Wanneer meerdere inspecteurs werken aan dezelfde soort opnames, is er een risico dat niet alle opnames exact hetzelfde zijn. Bij Bouwapplicatie zit het meeste denkwerk in het systeem. De gebruiker volgt de ‘flow’ en beantwoord de vragen, het systeem zet relevante vervolgvragen klaar, doet suggesties en geeft notificaties. Zo is de informatie altijd compleet, worden er nooit vragen overgeslagen en is eigen interpretatie alleen mogelijk wanneer gewenst. Dat levert de hoogste kwaliteit rapporten en adviezen op, altijd compleet, altijd consistent, altijd volgens de richtlijnen

Een voorbeeld: de indeling van elk woonhuis is anders. Aan het begin van de inspectie kan de inspecteur de aanwezige ruimtes aanvinken. Het systeem stelt vervolgens alleen vragen over de ruimtes die aanwezig zijn. Zo is het formulier toepasbaar op bijna elk type woning, zonder dat de inspecteur ook maar één overbodige vraag over hoeft te slaan. 

Is de inspectie voorafgaand aan een advies? Dan kan het systeem de gebruiker op weg helpen met suggesties:

 

Ook vervolgacties direct vanuit het systeem

Na afronding van een warme opname heeft de inspecteur nog heel wat werk. Er moet een rapport aangemaakt en verzonden worden. Gelukkig is het overtypen van het rapport (of zelfs nog vanuit de dictafoon) verleden tijd, vanuit Bouwapplicatie kan direct een verslag worden gegenereerd en verzonden naar bewoners, opdrachtgever en collega`s.

Inspecties tijdens de bouw leveren vaak actiepunten op. Hiervoor is Bouwapplicatie voorzien van een uitgebreid ticketsysteem. Tickets worden aangemaakt op de bouwtekening en direct toegewezen aan een verantwoordelijke collega.

Een voorbeeld: onze klant Nederland Isoleert biedt klanten een service waarbij zij de subsidieaanvraag voor de klant verzorgen. Het enige wat daarvoor nodig is, is een machtiging. Kiest de klant voor deze optie tijdens het intakegesprek? Dan hoeft de adviseur niet in zijn tas te rommelen op zoek naar het formulier, dat wordt automatisch klaargezet in het systeem. Overeenkomende gegevens die eerder al zijn ingevuld neemt het systeem automatisch over. Zo kan de adviseur spijkers met koppen slaan en de klant direct laten tekenen. Uiteraard ontvangt de klant een kopie van het inspectierapport en het machtigingsformulier, met één druk op de knop, direct vanuit Bouwapplicatie.

 

Mogelijkheden voor uw organisatie?

Benieuwd wat Bouwapplicatie voor uw organisatie kan doen?
Neem contact met ons op of plan een demo in!

Meer lezen?

6 manieren waarop Bouwapplicatie tijd en geld bespaard

6 manieren waarop Bouwapplicatie tijd en geld bespaard

29 juni 2022
Eenvoudig kwaliteit bewaken met Bouwapplicatie

Eenvoudig kwaliteit bewaken met Bouwapplicatie

20 juni 2022
De voordelen van een modulair systeem

De voordelen van een modulair systeem

20 juni 2022
Een dynamisch formulier helpt de inspecteur op weg

Een dynamisch formulier helpt de inspecteur op weg

07 juni 2022
Vraag vrijblijvende demo aan