29 juni 2022

6 manieren waarop Bouwapplicatie tijd en geld bespaart

Het digitaliseren van processen in uw organisatie is alleen een succes wanneer het ook daadwerkelijk de situatie verbetert. Met Bouwapplicatie bespaart u op verschillende manieren tijd en geld.

6 manieren waarop Bouwapplicatie tijd en geld bespaart

Delen op social media

1) Faalkosten verminderen door complete inspecties

Een foutje tijdens de uitvoering van een opname of inspectie kan altijd gebeuren. Een gemiste maat, een leiding over het hoofd gezien, een verkeerde interpretatie van de inspecteur, het is iedereen weleens overkomen. Dit soort foutjes corrigeren koste veel tijd, maar niet corrigeren kan op een later moment grote problemen opleveren.

Omdat bij Bouwapplicatie veel denkwerk door het systeem wordt gedaan zijn opnames en inspecties altijd compleet. De gebruiker volgt de ‘flow’ van het formulier en krijgt door de conditionele logica alleen relevante vragen te zien. Alles wordt in detail opgenomen, en vastgelegd en één centraal dossier.

 

2) Rapporten direct vanuit het systeem genereren

Na afronding van een warme opname heeft de inspecteur nog heel wat werk. Er moet een rapport opgemaakt worden voor collega’s, projectpartners of bewoners. Gelukkig is het overtypen van het rapport (of zelfs nog vanuit de dictafoon) verleden tijd, vanuit Bouwapplicatie kan direct een verslag worden gegenereerd en verzonden naar bewoners, opdrachtgever en collega’s.

 

3) Vervolgacties direct in gang zetten

Inspecties tijdens de bouw leveren vaak actiepunten op. Hiervoor hoeven geen losse notities meer verwerkt te worden, Bouwapplicatie voorzien van een uitgebreid ticketsysteem. Tickets worden aangemaakt op de bouwtekening en direct toegewezen aan een verantwoordelijke collega.

 

4) Aanvullende formulieren automatisch klaargezet

Na een opname of inspectie is soms een vervolgformulier nodig, om bijvoorbeeld een machtiging te regelen. Kiest de klant tijdens een opname voor een optie waar machtiging voor nodig is? Dan hoeft de adviseur niet in zijn tas te rommelen op zoek naar het formulier, dat wordt automatisch klaargezet in het systeem. Overeenkomende gegevens die eerder al zijn ingevuld neemt het systeem automatisch over. Zo kan de adviseur spijkers met koppen slaan en de klant direct laten tekenen. Uiteraard ontvangt de klant een kopie van het inspectierapport en het machtigingsformulier, met één druk op de knop, direct vanuit Bouwapplicatie.

5) Een compleet onderhoudsvrij all-in systeem

Bouwapplicatie hanteert geen beperkingen in het gebruik. U betaalt een all-in prijs en krijgt daarvoor toegang tot alle modules, een onbeperkt aantal inspecties en tickets, onbeperkte opslagruimte en onbeperkte service. Bouwapplicatie is volledig onbeperkt in gebruik.

Omdat wij het systeem voor u hosten en onderhouden heeft u hier geen omkijken naar. Ook alle updates en toevoegingen aan het systeem worden beschikbaar gemaakt voor alle gebruikers. Zo blijft de waarde van Bouwapplicatie groeien.

 

6) Automatiseren met slimme koppelingen en integraties

Bouwapplicatie is door het slimme en efficiënte API koppelvlak naadloos te integreren in de bestaande IT architectuur. Dat betekent dat Bouwapplicatie gemakkelijk data kan inladen en uitwisselen met bestaande systemen. Klantdata inladen of aanvullen in het CRM-systeem, projectdata inladen vanuit het ERP systeem, rapporten opslaan in OneDrive, Google Drive of uw lokale server, het kan allemaal gemakkelijk ingericht worden. Dat bespaart handwerk en verlaagd de foutgevoeligheid.

 

Mogelijkheden voor uw organisatie?

Benieuwd wat Bouwapplicatie voor uw organisatie kan doen?
Neem contact met ons op of plan een demo in!

Meer lezen?

Bouwapplicatie als Snelkoppeling op iPhone of iPad Startschem

Bouwapplicatie als Snelkoppeling op iPhone of iPad Startschem

05 december 2023
Koppeling Gripp – Bouwapplicatie

Koppeling Gripp – Bouwapplicatie

24 maart 2023
5 meeste voorkomende misverstanden over de WKB bij aannemers

5 meeste voorkomende misverstanden over de WKB bij aannemers

21 maart 2023
Rapporten automatisch genereren en direct delen

Rapporten automatisch genereren en direct delen

13 juli 2022
Vraag vrijblijvende demo aan