24 maart 2023

Koppeling Gripp – Bouwapplicatie

Heel wat klanten die gebruik van Bouwapplicatie voor de opname- en inspectie maken gebruik van Gripp voor hun bedrijfsadministratie. Om onnodige administratie te voorkomen hebben we een automatische koppeling met GRIPP ontwikkeld.

Koppeling Gripp – Bouwapplicatie

Delen op social media

Gripp is een alles-in-één pakket voor bedrijfsadministraties, dat gebruikt wordt door klanten van Bouwapplicatie. Het beheren van klantgegevens, het maken van offertes, planning en administratie, debiteuren: alles is in Gripp goed inzichtelijk en beheersbaar.

Omdat klanten Bouwapplicatie gebruiken voor de Opname– en Inspecties in de offertefase en in de uitvoeringfase de module Werkbon wordt ingezet, kwam de vraag steeds vaker of we niet een slimme koppeling tussen Gripp en Bouwapplicatie konden bouwen.

Efficiënt synchroniseren van relatiegegevens

De Gripp koppeling automatiseert het hele proces van registratie van woning- en klantgegevens. Als je in Gripp een relatie toevoegt wordt deze direct 1-op-1 aangemaakt in Bouwapplicatie als woning. Het adres, de naam, e-mailadres en telefoonnummer worden eveneens gelijk overgenomen. Dat scheelt heel wat overbodig typewerk en scheelt faalkosten omdat de inspecteur ter plaatse altijd gelijk bij de juiste gegevens kan.

Ingeplande opdrachten worden digitale werkbonnen

Als een opdracht in Gripp voorzien wordt van een uitvoeringsdatum, wordt deze gelijk toegevoegd op de digitale Werkbon planning van de vakmannen. In 1 oogopslag ziet de vakman welke bonnen er ingepland staan voor hem. Voor vandaag, maar ook voor morgen en verder in te de toekomst. Bij de werkbon wordt gelijk de werkinstructie van de opdracht uit Gripp overgezet, zodat daar ook geen onduidelijkheden over bestaan.

Het voordeel is dat je via Bouwapplicatie de inhoud van de werkbon helemaal zelf kan inrichten. Wil je materiaal registreren? Foto’s vastleggen van de uitvoering? Zijn er aanvullende gegevens nodig voor een subsidie aanvraag? Alles wat je maar wilt vastleggen door de uitvoerder kan je zelf bepalen door de flexibele formulier inrichting.

Voordelig: geen overbodige gebruikers in Gripp

Herken je dat? Het aantal mensen dat in Gripp werkt beperkt zich tot het personeel op kantoor. In de uitvoering werken echter veel meer collega’s en externe personen met de werkbonnen. Met Bouwapplicatie is het mogelijk om een onbeperkt aantal gebruikers te laten werken met de Opname- en Inspectie en de Werkbon, zónder dat daarvoor de Gripp licentie hoeft te worden verhoogd!

Door een slimme koppeling met tags kunnen in Gripp werkbonnen en uitvoerders toegewezen worden, in Bouwapplicatie wordt dit zo verwerkt dat elke gebruiker zijn eigen gegevens kan inzien.

Digitale werkbon

Meer lezen?

Bouwapplicatie als Snelkoppeling op iPhone of iPad Startschem

Bouwapplicatie als Snelkoppeling op iPhone of iPad Startschem

05 december 2023
Koppeling Gripp – Bouwapplicatie

Koppeling Gripp – Bouwapplicatie

24 maart 2023
5 meeste voorkomende misverstanden over de WKB bij aannemers

5 meeste voorkomende misverstanden over de WKB bij aannemers

21 maart 2023
Rapporten automatisch genereren en direct delen

Rapporten automatisch genereren en direct delen

13 juli 2022
Vraag vrijblijvende demo aan