20 juni 2022

Alternatief voor maatwerk software

Bouwapplicatie combineert de kracht en het gemak van standaard software met de flexibiliteit van maatwerk.

Alternatief voor maatwerk software

Delen op social media

Standaard software lost de vraag niet helemaal op

Standaard ERP systemen zijn vaak heel uitgebreid. Veel waar voor je geld, maar je betaald ook voor functies die je niet gebruikt. Daarnaast zijn deze systemen vaak niet voldoende naar behoefte aan te passen. Omdat ze ontwikkeld worden door grote buitenlandse organisaties zijn de service en ontwikkeling vaak niet zo snel als gewenst. Bouwspecifieke apps hebben het tegenovergestelde probleem, ze kunnen één ding heel goed maar missen functionaliteiten.

 

Het alternatief: maatwerk software

Een systeem op maat bouwen levert een systeem op wat exact aansluit op de behoefte. Een aantrekkelijk vooruitzicht, maar daaraan vooraf gaat een intensief traject. Niet elke organisatie heeft de tijd, het geld en de mankracht om eigen software te laten ontwikkelen. Ook het vervolg wordt vaak onderschat: de maatwerk software moet up-to-date blijven, en de organisatie is zelf verantwoordelijk voor de doorontwikkeling. Maatwerk software is weggelegd voor grote organisaties, vaak een brug te ver voor de grote middenmoot en kleinere organisaties.

 

Combineer het beste van twee werelden

Bouwapplicatie combineert de kracht en het gemak van standaard software met de flexibiliteit van maatwerk. Vanuit een reeks vaste kernmodules is het systeem naar wens op te bouwen. Dit gebeurt allemaal op basis van configureren, in plaats van programmeren, zodat de gebruiker de volledige controle heeft. Ook is het systeem zo ingericht dat op bijna alle vlakken koppelingen met externe systemen mogelijk zijn. Zo past Bouwapplicatie naadloos binnen de bestaande ICT architectuur. 

Ook de inrichting van de modules zelf is zeer flexibel. Formulieren in de verschillende opname- en inspectiemodules zijn volledig naar eigen wensen in te richten, en door conditionele logica worden kennis en consistentie geborgd in het formulier. De ticketmodule wordt door bouwbedrijven gebruiken om de kwaliteit te bewaken door tickets voor collega`s op bouwtekeningen te plaatsen, terwijl zelfstandige inspecteurs een overzicht van eigen to-do`s creëren door tickets aan zichzelf toe te kennen. Ook de documenten en notitiemodules zijn geheel naar eigen inzicht en behoefte te gebruiken. 

Modules op maat

Bouwapplicatie bestaat uit een reeks standaardmodules die u naar wens kunt aanpassen en koppelen. Het platform is heel flexibel en biedt vergaande mogelijkheden voor aanpassingen. Wilt u de standaardmodules aanvullen met een eigen module? Dat kan ook! Bouwapplicatie ontwikkeld haar platform in huis. Dat betekend dat wij aanvullende modules compleet op maat voor u kunnen bouwen. Omdat wij baseren ons  het bestaande platform, is het bouwen van een maatwerkmodule sneller en goedkoper dan het bouwen van een compleet nieuw platform. Bespreek uw wensen met ons en wij geven u snel inzicht in de mogelijkheden, kosten en tijdsinvestering.

 

Mogelijkheden voor uw organisatie?

Benieuwd wat Bouwapplicatie voor uw organisatie kan doen?
Neem contact met ons op of plan een demo in!

Meer lezen?

Bouwapplicatie als Snelkoppeling op iPhone of iPad Startschem

Bouwapplicatie als Snelkoppeling op iPhone of iPad Startschem

05 december 2023
Koppeling Gripp – Bouwapplicatie

Koppeling Gripp – Bouwapplicatie

24 maart 2023
5 meeste voorkomende misverstanden over de WKB bij aannemers

5 meeste voorkomende misverstanden over de WKB bij aannemers

21 maart 2023
Rapporten automatisch genereren en direct delen

Rapporten automatisch genereren en direct delen

13 juli 2022
Vraag vrijblijvende demo aan